Blog

april 14, 2020

Wat zijn robotmaaiers en hoe werken ze?

Popular Mechanics behandelde het robotmaaien voor het eerst in de uitgave van september 2000, waarin redacteur Rebecca Day nadacht over de vraag of robots het grasmaaien helemaal zouden overnemen. Ze vroeg: ‘Wie moet er een kind betalen om uw gazon te maaien?’ Of het nu gaat om robotmaaien of maaien met conventionele middelen, dat is nog steeds een geldige vraag.

Toen Day dat twintig jaar geleden schreef, waren er twee spelers op de markt van robotmaaiers, Husqvarna en Friendly Robotics (nu Robomow). Beiden zijn nog steeds actief, maar vandaag zijn er minstens negen bedrijven die robotmaaiers bouwen, en het lijkt alsof elke keer dat u zich omdraait, er weer een opduikt.

Een robotmaaier is een vrij geavanceerde machine die bestaat uit een plastic chassis waarop een batterij is gemonteerd, een verscheidenheid aan sensoren om alles te detecteren, van impact tot oppervlaktehoek, een motor, een aandrijfassemblage en mesassemblages. Dat alles zit netjes onder een plastic schaal.

De maaier komt neer op een kleine elektrische buggy die heen en weer slingert over uw tuin, waardoor hij een extreem ondiepe snede maakt. De reizen worden beperkt door een begrenzingsdraad die u installeert (of is opgesteld door een dealer). De draad draagt ​​een signaal van de oplader en de ontvanger van de maaier vangt het signaal op wanneer het de draad nadert. Op of nabij het punt waar de maaier de draad detecteert, stopt de machine, rijdt achteruit en draait zich om. Het gaat in een andere richting, normaal gesproken een willekeurige. Sommige maaiers hebben echter een relatief primitief programmeervermogen (meer hierover hieronder).

primitief

Er bestaat nog geen maaier die kan worden geprogrammeerd om mooie schone stroken te maaien. De technologie is ook niet zo ver gevorderd dat de maaier kan registreren waar hij heeft gemaaid en waar hij dat niet heeft gedaan. Het zal meerdere keren door gebieden gaan, maar tijdens meerdere maaisessies zal het hele gazon worden gemaaid. Sommige robotmaaiers snijden de omtrek af voordat ze naar het hoofdgebied gaan en andere maaiers kunnen worden geprogrammeerd om een ​​V- of spiraalpatroon te maaien waar het gras bijzonder dik is.

Een groot verschil tussen een robotmaaier en een door een gasmotor aangedreven machine is dat een typische gasmotormachine een enorm stalen mes zwaait om een ​​breed en diep zwad te maaien. Niet zo bij deze. Een robotmaaier is een grote trimmer. Het verwijdert een fractie van een centimeter van de graspunten. Deze maaiers kunnen een maaihoogte produceren van slechts ¾ inch voor sommige taaie, zuidelijke graszoden, tot ongeveer 3 inch voor gazons in het koude seizoen die overal in het noorden van de VS te vinden zijn.

 

Sommige modellen kunnen een beetje aan meer hoogte. Wanneer u de maaier installeert, maait u het gras op een normale hoogte en programmeert u de maaier om de volgende dag of de dag erna te maaien – afhankelijk van hoe snel het gras gaat – om een ​​constante lengte te behouden. In tegenstelling tot een maaimachine met gasmotor, die veel lawaai en stof kan veroorzaken, is de activiteit van een robot bijna onmerkbaar. Sommige mensen programmeren zelfs hun machine om midden in de nacht te snijden. Dat roept natuurlijk de onvermijdelijke vraag op: wat als grappenmakers of dieven besluiten de ‘bot in het donker te vegen? Het gebeurt. Daarom zijn sommige maaiers uitgerust met elektronica waarmee u de locatie kunt zien.

Werken
About Azeddine van Nes

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *